tekstBeeld Groep print+media beschouwt CO2-reductie en duurzaamheid als speerpunten van zijn beleid. Om aan de vraag naar maatschappelijk verantwoord geproduceerd drukwerk te voldoen, zijn wij FSC en ISO 14001 gecertificeerd en gebruiken we 100% ‘groene’ stroom, drukken we alcoholgereduceerd en gebruiken we  milieu-ontlastende verbruiksmaterialen, zoals chemieloze offsetplaten.

De voordelen van een chemieloze workflow zijn groot: direct na belichten is de plaat persklaar, er is geen ontwikkelmachine meer nodig, geen opslag en afvoer van chemie of vervuild spoelwater. We lozen niets meer op het riool!

img_1301

Benieuwd naar het indrukwekkende proces van plaatproductie?
In dit 
filmpje van Agfa zie je het hightech productieproces van het winnen van bauxiet voor de aluminium plaat, het nauwkeurig vormen van de 3 mm dikke platen en het aanbrengen van de gevoelige bovenlaag. Dit alles neemt een half jaar in beslag, pas dan kan de offsetplaat naar de drukkerij om belicht te worden en in de pers te worden gehangen. Een goede plaat is een absolute vereiste voor een goede drukkwaliteit. Overigens wordt aluminium gebruikt vanwege de flexibiliteit en kracht (sterkte) van het materiaal, waardoor een offsetplaat zeer nauwkeurig is en vele afdrukken op de pers aankan.

Meer weten over duurzame oplossingen of hoe we u van dienst kunnen zijn bij inkopen van duurzaam drukwerk?
Neem dan contact op via +31 (0)111 45 35 35 of info@lno.nl.